expertise-banner-3-kooiman-boersma
//Scan Gezonde Werkrelatie
Scan Gezonde Werkrelatie2019-04-25T10:21:49+01:00

Scan Gezonde Werkrelatie

De online Scan Gezonde Werkrelatie geeft u inzicht in de werkrelatie op team-, afdelings- of organisatieniveau. Wij maken een ‘foto’ van de acht belangrijkste factoren die de werkrelatie beïnvloeden. Een klant zei: ‘Een helder en objectief beeld van de werkrelaties in ons team en concrete handvatten om samen mee aan te slag te gaan.’

Elke deelnemer ontvangt via de mail een link naar deze online scan. Anonimiteit is gewaarborgd.De uitkomsten worden helder en overzichtelijk gerapporteerd. Het invullen kost slechts 15 tot 20 minuten. De uitkomst is anoniem en wordt helder en overzichtelijk gerapporteerd, op individueel, team- en afdelingsniveau. De factoren:

  1. Vertrouwen: als collega’s elkaar vertrouwen, dan vormt dit de belangrijkste pijler voor duidelijk betere teamprestaties. Langdurig onderzoek toont dit aan: meer vertrouwen = meer winst.
  2. Samenwerking: samen doe je meer dan alleen. Eén paard trekt 1.000 kg, twee paarden, mits goed op elkaar ingespeeld, trekken 10.000 kg. Samenwerken levert het team dan ook veel meer op.
  3. Begrip: als collega’s elkaar beter begrijpen, wordt de kans op conflicten kleiner. Nu begrijp ik waarom je het zo doet, dus…
  4. Dialoog: als collega’s samen in gesprek zijn, maken ze verbinding met elkaar. Laat ze de verschillen ontdekken en die juist te verrijken.
  5. Conflictvaardigheid: als collega’s bewust de wrijving opzoeken, levert dat creativiteit en nieuwe ideeën op. Het snel aanpakken van conflicten stopt eventuele escalatie binnen het team.
  6. Autonomie: probeer medewerkers zelf regie te laten voeren over hun werk. De ruimte om zaken te regelen, geeft meer motivatie.
  7. Leiderschap: wees als leider benaderbaar en transparant. Wees duidelijk over hoe u met uw bedrijf of team waar naartoe wil gaan. Dit geeft uw medewerkers belangrijke houvast.
  8. Feedback: levert een positieve bijdrage aan de teamprestatie, motivatie en tevredenheid van de teamleden en helpt om conflicten te voorkomen.

Lees hier meer over de bronnen bij het onderzoek naar onze Scan Gezonde Werkrelatie.

Advies over de scan

Na analyse kunnen wij uw team of organisatie verder adviseren en begeleiden. Hiervoor stellen wij samen met u een preventief en curatief interventieplan op. Ook kunnen wij verschillende teams met elkaar vergelijken.